Wysyłka towaru następuje po opłaceniu zamówienia w przypadku wybrania formy przedpłaty lub w przypadku paczek pobraniowych w momencie dostępności zamówionych produktów.
Zamówienia wysyłane są przez nas tylko raz w tygodniu-w środy do godz. 11.00, tak aby następnego dnia zamówienie do Państwa dotarło (gdyby z powodu przyczyn losowych dzień wysyłki miał ulec zmianie, skontaktujemy się z Państwem w celu poinformowania o obecnym statusie realizacji zamówienia). Zamówienia złożone do godz. 12:00 we wtorek zostaną wysłane w środę. Wysyłka odbywa się tylko raz w tygodniu z powodu ograniczonych możliwości jakie posiadamy oraz wielkości działalności jaką prowadzimy.
Właściwa produkcja oraz wędzenie naszych wyrobów odbywa się w dniach poniedziałek-środa, natomiast przygotowanie surowych mięs rozpoczynamy 4-5 dni wcześniej. W przypadku gdyby mieli Państwo szczególne życzenia odnośnie zamawianych towarów ( wielkość, długość, grubość) prosimy się z nami skontaktować około 7 dni przed wysyłką wtedy na etapie przygotowywanie mięsa jesteśmy w stanie sprostać Państwa oczekiwaniom.
Produkty przez nas wysyłane najpierw są odpowiednio chłodzone a następnie pakowane próżniowo, w przypadku gdy na dworze panują temperatury powyżej 20 stopni, wnętrze pudełka wykładamy styropianem w celu ochrony przed ciepłem, dodatkowo do wnętrza pudełka wkładamy zamrożoną butelkę z wodą, która pozwala na utrzymanie odpowiedniej temperatury. W przypadku temperatur poniżej 20 stopni, do przesyłki w zupełności wystarczy zapakowanie próżniowo produktów i umieszczenie ich w samym pudełku, aczkolwiek gdyby klient sobię zażyczył możemy również zabezpieczyć produkty styropianem.
Dlatego jeśli mają Państwo jakieś szczególne wytyczne lub życzenia odnośnie wysyłanego zamówienia prosimy się z nami skontaktować po dokonaniu zakupów lub w trakcie (uzupełniając odnośnik "uwagi" podczas uzupełniania danych do zamówienia).
Istnieje możliwość wysyłki zagranicę do Państw ościennych, ale prosimy o wcześniejszy kontakt w celu ustalenia kosztów przesyłki.