• Schab Kurpiowski (Wędzony Parzony)

48.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 3.95 kg

Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203

 

Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony około 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Dostępny u nas gotowy produkt może różnić się soczystością oraz kruchością w zależności od danego kawałka. Zależność wygląda następująco: wraz ze wzrostem grubości schabu staje się on bardziej soczysty ale mnie kruchy, natomiast im schab cieńszy tym jego kruchość wzrasta natomiast spada soczystość. Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.


Nasz Schab również został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych i można go zobaczyć klikając w poniższy odnośnik:

KLIKNIJ

Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,6-1,2 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.


SCHAB PARZONY

100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.

Skład: schab wieprzowy, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła.

Data ważności: 2 tygodnie od dnia produkcji

Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Warunkowy dostęp do sklepu

Boże Narodzenie 2024

Do 13.12.2024 r. (piątek) przyjmujemy zamówienia świąteczne.

Wysyłka świąteczna 18.12.2024 r. (środa)

Kolejna wysyłka po Świętach w środę 08.01.2025 r.

 Aby przejść dalej wciśnij "TAK"