Schab wieprzowy wędzony, parzony, wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy.
Wyjątkowy aromat i smak, a do tego naturalna, w pełni tradycyjna receptura i proces przygotowania - właśnie tym wyróżnia się oferowany przez nas schab wędzony parzony. Spożywać można go na wiele sposobów - wybornie smakuje zarówno na kanapkach, jak i sam, jako danie główne. Przekonaj się, jak soczyste i aromatyczne jest przygotowane przez nas mięso!
Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony około 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Dostępny u nas gotowy produkt może różnić się soczystością oraz kruchością w zależności od danego kawałka. Zależność wygląda następująco: wraz ze wzrostem grubości schabu staje się on bardziej soczysty ale mnie kruchy, natomiast im schab cieńszy tym jego kruchość wzrasta natomiast spada soczystość. Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.
Nasz Schab również został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych i można go zobaczyć klikając w poniższy odnośnik: KLIKNIJ
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,6-1,2 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.
SCHAB PARZONY
100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.
Skład: schab wieprzowy, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła.
Data ważności: 2 tygodnie od dnia produkcji
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.
Schab wędzony parzony - przygotowanie
Aby przygotować zachwycający w smaku schab wędzony parzony, używamy jedynie najwyższej jakości mięsa. To bez dwóch zdań podstawa. Nie mniej ważne jest jednak to, że nie dodajemy żadnych sztucznych dodatków, wypełniaczy, dzięki czemu każdy klient może mieć pewność, że otrzymuje produkt nie tylko pyszny, lecz także zdrowy.
Jak z kolei wygląda sam proces przygotowania? Wybrany kawałek mięsa najpierw peklujemy przez około tydzień w zalewie z ziół. Kolejnym krokiem do tego, by przygotować aromatyczne, soczyste mięso, jest jego ośmiogodzinne wędzenie w dymie z drewna olchowego, a następnie jego parzenie. Przygotowany w tak naturalny sposób schab wędzony parzony wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych.
meta: Szukasz wędlin przygotowanych zgodnie z tradycyjnymi recepturami? Wybierz nasz schab wędzony parzony i zachwycaj się jego smakiem przez długi czas!