• Kiełbasa Obsuszana

45.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 3.7 kg

Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203

Kiełbasa obsuszana, wędzona, suszona. Do jej wyprodukowania używamy szynki wieprzowej, tłuszczu wieprzowego-słoniny, łopatki wołowej oraz naturalnych przypraw i ziół. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania procesowi peklowania, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek tak aby zachować odpowiednią strukturę gotowego wyrobu z wyeksponowaniem dobrej jakości mięsa jakie używamy. Kolejnym etapem jest umieszczenie gotowego farszu kiełbasianego w naturalnych jelitach a następnie kilku godzinne wędzenie dymem z drewna olchowego które powtarzane jest przez okres 2-3 dni w celu wysuszenia kiełbasy, nadania jej ciemnego koloru oraz odpowiedniego stopnia kruchości z racji iż jest to wyrób nie parzony.


Gotowy produkt charakteryzuje się lekko pikantnym smakiem, przy zachowaniu wyczuwalności smaku mięsa wieprzowego. W przekroju naszej kiełbasy bardzo łatwo można dostrzec dużą ilość chudego mięsa które dominuje w naszym wyrobie, zwłaszcza że do wyprodukowania tej kiełbasy używamy niewielkich ilości tłuszczu (niezbędnego minimum) który w długotrwałym procesie suszenia się wytapia powodując że kiełbasa staje się bardzo sucha i chuda oraz niesamowicie krucha.


Wyrób nasz idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, lub jako dodatek do kanapek. Produkt ten charakteryzuje się niesamowitą łatwością w przechowywaniu, bez problemu mogą go Państwo zabrać ze sobą na wyjazd nawet nie posiadając lodówki, gdyż kiełbasa ta przebywając na powietrzu będzie się tylko coraz bardziej wysuszała.


Nasze kiełbasy formujemy tak jak na załączonych zdjęciach w kształt pętek (jedno pętko-kształt owalny dookoła), podstawowa ilość pętek bez rozcinania kiełbasy waha się w przedziale 1-4 natomiast waga 0,4-1,8 kg, wszystko uzależnione jest od grubości i długości jelita.


 

Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka jest zmienna a orientacyjne przedziały wagowe zostały podane wcześniej, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.


KIEŁBASA SUCHA

100g produktu gotowego powstało ze 150g mięsa.

Skład: szynka wieprzowa, tłuszcz wieprzowy-słonina, łopatka wołowa, sól peklująca, czosnek, naturalne przyprawy i zioła.

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.


Po więcej informacji zapraszamy na :

KLIKNIJ


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

  • Doskonała
    Agnieszka W. (2023-08-08)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • DOKONALEM ZAKUPÓW PORAZ PIERWSZY I MOJE PODSUMOWANIE JEST TAKIE:JAKOSC ,KONTAKT I ZAKUP OCENIAM NA 6 Z PLUSEM OBY WIECEJ TAKICH PRODUCENTÓW I PRODUKTOW ,BARDZO DZIEKUJE WLASCICIELOM ZA UCZTĘ KTORE PRZYPOMINA MI MLODE LATA ACH SORRY MIALEM OCENIC KIELBASE PODSUSZANA OCENA TO ZE ZARAZ JEJ NIE BEDZIE NA STOLE :-) Mistrz kucharski Krzysztof Jasionek
    Krzysztof Jasionek (2017-03-23)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci