• Kiełbasa Kurpiowska (z dodatkiem cielęciny)

45.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 2 kg

Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203

Kiełbasa kurpiowska, wędzona, parzona. Do jej wyprodukowania używamy tylko dwóch rodzajów mięs- szynki wieprzowej i łopatki cielęcej oraz naturalnych przypraw i ziół. Kiełbasa ta jest kiełbasą bardzo chudą, nie dodajemy do niej tłuszczu, jedynie ten który naturalnie występuje w szynce wieprzowej i łopatce cielęcej. Proces produkcji kiełbasy rozpoczyna się od odpowiedniego wytrybowania mięsa i poddania peklowaniu, następnie po upływie kilku dni mięso mielimy na sitkach o różnej gęstości oczek tak aby zachować odpowiednią strukturę gotowego wyrobu z wyeksponowaniem dobrej jakości mięsa jakie używamy. Kolejnym etapem jest umieszczenie gotowego farszu kiełbasianego w naturalnych jelitach a następnie kilku godzinne wędzenie dymem z drewna olchowego oraz krótki etap parzenia nadający kiełbasie kruchości.

Gotowy produkt charakteryzuje się dominującym smakiem ziół mających na celu przełamanie słodkości cielęciny oraz pięknym wyglądem po przekrojeniu w którym uwydatnione zostały duże kawałki mięsa.

Wyrób nasz idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do kanapek, jest on również polecany osobom nie mogącym spożywać tłustych wyrobów z racji iż ten rodzaj wytwarzanej przez nas kiełbasy można określić mianem dietetycznego.

Nasze kiełbasy formujemy tak jak na załączonych zdjęciach w kształt pętek (jedno pętko-kształt owalny dookoła), podstawowa ilość pętek bez rozcinania kiełbasy waha się w ilości 1-4 natomiast waga w granicach 0,4-2 kg, wszystko uzależnione jest od grubości i długości jelita.

 

Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka jest zmienna a orientacyjne przedziały wagowe zostały podane wcześniej, minimalna ilość do zamówienia to 200 gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). 


KIEŁBASA KURPIOWSKA

100g produktu gotowego powstało ze 125g mięsa.

Skład: szynka wieprzowa, łopatka cielęca, sól peklująca, czosnek, gorczyca, naturalne przyprawy i zioła.

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

  • Przepyszna
    Agnieszka W. (2023-09-02)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci