Kabanosy Kurpiowskie Wieprzowe

Dostępność: 2 kg
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka:w każdą środę
Cena przesyłki: 24
Odbiór osobisty:
0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA:
24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA:
29
Cena: 51.00
Ilość (kg):
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Udostępnij:

KABANOSY KURPIOWSKIE WIEPRZOWE dodatkiem wołowiny

100g produktu gotowego powstało ze 170g mięsa.


Skład:szynka wieprzowa odłtuszczona,II wieprzowa, łopatka wołowa, sól peklująca, czosnek, cukier, naturalne przyprawy i zioła.

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.

 

Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego pętka jest zmienna a orientacyjne przedziały wagowe zostały podane wcześniej, minimalna ilość do zamówienia to 100gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). 


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.Kabanosy kurpiowskie wieprzowe, wędzone, parzone, suszone. Do ich wyprodukowania używamy szynki wieprzowej, łopatki wołowej oraz niewielkiej ilości II wieprzowej której zadaniem jest złączenie mięsa wieprzowego i wołowego oraz poprawa soczystości i smaku kabanosów, które w innym przypadku byłyby suche i nie smaczne. Proces produkcyjny rozpoczynamy od odpowiedniego wytrybowania szynki wieprzowej, łopatki wołowej oraz II wieprzowej, po czym następuje zmielenie mięs, dodanie ziół i przypraw a następnie osadzenie farszu w cienkich jelitach. Po osadzeniu kabanosy wieszane są na 24h w chłodnym miejscu w celu "sklejenia" mięs oraz równomiernego przeniknięcia smaków. Kolejny etap to kilku godzinne wędzenie po którym następuje proces parzenia a następnie ostudzenia kabanosów. Wystudzone kabanosy wieszane są w przewiewnym i suchym miejscu na okres kilku dni, gdzie ulegają wysuszeniu i stają się kruche.

  

Gotowy produkt charakteryzuje się pikantnym i wyrazistym smakiem, który osiągamy dzięki odpowiedniej ilości dodanego świeżego pieprzu oraz kminku. Nasze kabanosy wbrew powszechnemu trendowi są bardzo chude, udział II wieprzowej nie przekracza 20% a ta i tak mała ilość tłuszczu "ucieka" dodatkowo z kabanosów podczas wędzenia i suszenia. Jak już wcześniej zaznaczyliśmy do wyprodukowania naszych kabanosów używamy tylko najlepszej jakości mięsa jakim jest szynka wieprzowa i łopatka wołowa, co ma ogromny wpływ na smak oraz wygląd gotowego wyrobu. 


Produkowane przez nas kabanosy polecamy szczególnie jako element przekąski (jedząc je bezpośrednio bez dodatków najlepiej można wyczuć ich przepyszny smak), bądź żywność którą mogą Państwo zabrać udając się w podróż lub na wycieczkę. 


Aby ułatwić Państwu orientacyjne ilości przy składaniu zamówienia przedstawiamy przykładowe określenia i odpowiadającą im wagę kabanosów: 

-1 pętko (dookoła) w zależności od długości pętka waga waha się w granicy 0,1-0,2kg, 

-4 pętka (dookoła) jest to największa ilość jaką robimy w jednym jelicie, waga w zależności od długości pętek może się wahać pomiędzy 0,4-0,8kg, 


Jeśli mają Państwo jakieś szczególne wytyczne odnośnie długości pętek, bądź chcieliby Państwo zakupić kabanosy w jednym kawałku bez krojenia, prosimy się z nami skontaktować w celu dobrania odpowiedniej wielkości do Państwa preferencji. 


 

Darmowa wysyłka od 500 zł

Polecane produkty

Sklep internetowy na oprogramowaniu Sky-Shop.pl SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni