-
Kabanosy Kurpiowskie Drobiowe
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 2 kg |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Kabanosy kurpiowskie drobiowe, wędzone, parzone, suszone. Do ich wyprodukowania używamy piersi drobiowych oraz niewielkiej ilości II wieprzowej, której zadaniem jest złączenie mięsa drobiowego oraz poprawa soczystości i smaku kabanosów, które w innym przypadku byłyby suche i nie smaczne. Proces produkcyjny rozpoczynamy od odpowiedniego wytrybowania piersi oraz II wieprzowej, po czym następuje zmielenie mięs, dodanie ziół i przypraw a następnie osadzenie farszu w cienkich jelitach. Po osadzeniu kabanosy wieszane są na 24h w chłodnym miejscu w celu "sklejenia" mięs oraz równomiernego przeniknięcia smaków. Kolejny etap to kilku godzinne wędzenie po którym następuje proces parzenia a następnie ostudzenia kabanosów. Wystudzone kabanosy wieszane są w przewiewnym i suchym miejscu na okres kilku dni, gdzie ulegają wysuszeniu i stają się kruche.
Gotowy produkt charakteryzuje się pikantnym smakiem oraz jasno brązowym kolorem w środku, który zawdzięczają dodawanej do mięsa papryce. Nasze kabanosy wbrew powszechnemu trendowi są bardzo chude, udział II wieprzowej nie przekracza 20% a ta i tak mała ilość tłuszczu "ucieka" dodatkowo z kabanosów podczas wędzenia i suszenia. Jak już wcześniej zaznaczyliśmy do wyprodukowania naszych kabanosów używamy tylko najlepszej jakości mięsa jakim są piersi drobiowe, co ma ogromny wpływ na smak oraz wygląd gotowego wyrobu.
Produkowane przez nas kabanosy polecamy szczególnie jako element przekąski (jedząc je bezpośrednio bez dodatków najlepiej można wyczuć ich przepyszny smak), bądź żywność którą mogą Państwo zabrać udając się w podróż lub na wycieczkę.
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego pętka jest zmienna a orientacyjne przedziały wagowe zostały podane wcześniej, minimalna ilość do zamówienia to 100gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram).
KABANOSY KURPIOWSKIE DROBIOWE z dodatkiem wieprzowiny
100g produktu gotowego powstało ze 170g mięsa.
Skład: filet z piersi kurczaka, II wieprzowa, sól peklująca, czosnek, pieprz, naturalne przyprawy i zioła
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.
- Producenci