• Boczek Kurpiowski

38.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w każdą środę
Cena przesyłki 24
Odbiór osobisty 0
Kurier DPD (przedpłata) POLSKA 24
Kurier DPD (pobranie) POLSKA 29
Dostępność 5 kg

Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203

Boczek wieprzowy wędzony, parzony, wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony 8 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki, do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do zup i jajecznic.


Wytwarzane przez nas boczki nie będą tak chude jak te z jakimi mogą się Państwo spotykać w zwykłych sklepach, jest to umyślne zachowanie z naszej strony, gdyż nie chcemy kupować mięsa ze świń fermowych, w których boczki praktycznie nie mają tłuszczu, nasz asortyment pochodzi od małych rolników przez co mięso jest naturalnie poprzerastane tłuszczem tak jak to miało miejsce od dawien dawna w naszych okolicach. Mimo iż wygląd boczków ze względu na wyższą zawartość tłuszczu może co poniektórych zrażać to zapewniamy że smak to Państwu zrekompensuje


Wyrabiane przez nas boczki dostępne są w dwóch wariantach, pierwszy to kawałki posiadające nie wielką ilość chrząstek, natomiast drugi to końcowy element boczku, który owych chrząstek jest pozbawiony.


Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.

 

Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,5-1,1 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.

 

BOCZEK KURPIOWSKI

100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.

Skład: boczek wieprzowy, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła.

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.

 

 

Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci