-
Baleron Kurpiowski
Wysyłka | w każdą środę |
Cena przesyłki | 24 |
Dostępność | 5 kg |
Nr. tel: 503-610-357/ 503-913-203
Baleron wędzony, parzony, wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mięsa, bez użycia dodatków chemicznych i wypełniaczy. Peklowany w tradycyjnej zalewie składającej się z naturalnych ziół przez okres około tygodnia następnie wędzony 6 godzin w dymie z drewna olchowego i parzony, charakteryzuje się specyficznym aromatem i smakiem, idealny na kanapki lub do bezpośredniego spożycia. Dzięki zawartości tłuszczu aczkolwiek w niewielkiej ilości, jego smak staje się bardziej wyrazisty a krojone plasterki są bardzo soczyste. Również istotny wpływ na jego wewnętrzną strukturę oraz soczystość ma grubość danego baleronu, kawałki grubsze będą bardziej soczysty niż baleron który jest cienki.
Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.
Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 0,6-1,2 kg, minimalna ilość do zamówienia to 200gram (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.
Nasz Baleron również został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych i można go zobaczyć klikając w poniższy odnośnik:
BALERON KURPIOWSKI
100g produktu gotowego powstało ze 130g mięsa.
Skład: karkówka wieprzowa, sól peklująca, naturalne przyprawy i zioła.
Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.
Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał).
- Producenci