Półgęsek Kurpiowski Wędzony Podsuszany

Dostępność: 2 kg
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:1-7 dni (więcej informacji w zakładce "Warunki dostawy")
Cena dostawy: 20
Odbiór osobisty:
0
Kurier DPD (przedpłata):
20
Kurier DPD (pobranie):
25
Cena: 56.00
Ilość (kg):
Zamówienie telefoniczne: 517-209-824
Udostępnij:

Półgęsek kurpiowski wędzony, podsuszany produkt wytwarzany z piersi gęsi przy użyciu tradycyjnych receptur oraz jedynie naturalnych przypraw i ziół. Uformowane piersi umieszczamy na okres kilku dni do peklowania w tradycyjnej zalewie, następnie wędzimy około 10 godzin w dymie z drewna olchowego a w kolejnym etapie podsuszamy. Produkt ten charakteryzuje się specyficznym zapachem, smakiem oraz delikatnością mięsa. Wędzone przez nas piersi nie pozbawiamy zewnętrznej skóry oraz znajdującego się przy niej tłuszczu ze względu na ich walory smakowe i zdrowotne tym samym polecając aby w takiej formie je konsumować.

Pierś gęsi wytwarzana przez nas w tej formie różni się znacznie od swojej parzonej siostry. W procesie dłuższego wędzenia i suszenia uzyskujemy inny aromat oraz smak gotowego produktu. Półgęsek podsuszany jest o wiele bardziej soczysty natomiast mniej kruchy, zaliczany jest on do kategorii "surowych" mięs. Aby w pełni poczuć jego wyrazisty smak oraz walory zapachowe polecamy spożywać go bezpośrednio pokrojonego w cieniutkie plasterki, inne dodatki "zabijają" jego smak.

Produkowane przez nas półgęski różnią się wielkością i grubością, która jest zależna od danego kawałka surowej piersi.

Jeśli mają Państwo jakieś uwagi odnośnie kawałka który mamy wysłać, prosimy o przekazanie nam tych informacji, wtedy postaramy się dobrać najodpowiedniejszy produkt do Państwa preferencji.


Podana cena jest ceną brutto i dotyczy 1 kg produktu, waga całego kawałka waha się w przedziale 250-350 gram, produkt wysyłamy w całości ze względu na wielkość nie kroimy na mniejsze kawałki (przy dodawaniu produktu do koszyka ilość 0,05 oznacza 50 gram). Nie kroimy w plasterki.


PÓŁGĘSEK WĘDZONY

100g produktu gotowego powstało ze 135g mięsa.

Skład: pierś gęsi, sól, naturalne przyprawy i zioła.

Data ważności :2 tygodnie od dnia produkcji.

 

W związku z wykorzystywaniem do produkcji soli kamiennej, w gotowym półgęsku po przekrojeniu wraz z upływem czasu, może zacząć pojawiać się zielona otoczka, jest to naturalny proces związany z utlenianiem i nie ma on wpływu na jakość produktu.


Produkt należy przechowywać w lodówce w temp. 2-8 stopni tak aby nie był szczelnie zamknięty (najlepiej wyłożony na talerzu bez przykrycia) wtedy jego termin do spożycia  się wydłuży gdyż z biegiem czasu będzie się on jedynie coraz bardziej wysuszał.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Polecamy

Rabaty/ Zniżki

W przypadku chęci dokonania zakupów których łączna wartość przekracza 250 zł prosimy o wcześniejszy kontakt w celu uzyskania rabatu bądź zmodyfikowania cen poszczególnych produktów

Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni